Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes  a minap határozottan képviselt véleménye ELLEN szavazott a Parlamentben. Sokak szerint ez a Fideszben elindult belső erjedés jele lehet mások szerint nem kell ilyen mélyre ásni,hiszen csak egy nézeteltérést tisztáztak a felek egymás között.Az mindenesetre kiderült, hogy a kormány nem tudja elég erővel képviselni véleményét a frakcióval szemben.

Ami kérdés bennem felmerült ezzel a hírrel kapcsolatban (és már régebben is) az az, hogy meddig terjedhet a frakciófegyelem és mikortól muszáj elővenni az egyéni véleményét egy képviselőnek. Természetesen meg kell vizsgálni milyen módon jutott be a Parlamentbe és ha nem az országos listáról, hanem egyéniben ért el választási győzelmet, akkor ez én igazságérzetem szerint nem szabadna alárendelnie véleményét a Pártnak, a frakciónak. Tehát az egyéni listán bejutott képviselő erkölcsi kötelessége kellene legyen, hogy a választók érdekei szerint szavazzon. Ebből egyenesen következik az is, hogy ha nem így tesz, akkor vissza kellene hívni, de hát egy ilyen szabályozás meghozatalára, de még csak előterjesztésére sincs sok esély a mai politikai etikát nézve. (Politikai etika?? Létezik ilyen szókapcsolat egyáltalán?)

Kíváncsi lennék, hogy lesz-e olyan szavazás, amikor felébred valamelyik szavazógéppé degradált képviselő büszkesége, lelkiismerete. Mondjuk a lelkiismeret talán el is hagyhatjuk a kérdésből,de a büszkeség... az mindenkiben ott van, még a politikusokban is.

Nem vagyok naiv, régóta tudjuk, hogy van annyi pénz, amennyitől veszettül korpásodik az ember haja. 

Szerző: ideologia  2010.12.21. 12:45 Szólj hozzá!

Címkék: vélemény korrupció korpa képviselők frakció fegyelem visszahívhatósága

A bejegyzés trackback címe:

https://ideologia.blog.hu/api/trackback/id/tr392530058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása