Ahogy eddig divat volt szidni a komcsikat, mostanában a jelek szerint egyre jobban eljön az az idő, amikor divat lesz szidni a Fideszt és a kereszténydemokratákat.

Elindult egy mém. Ennek a mémnek za unokabátyja képes volt csúfos vereséget róni a szocikra, most majd kiderül, ez a mém mire lesz képes a fülkeforradalom nyerteseivel.

Hogy mi ez a mém? A megfigyelésem szerint az, hogy ahány online véleménykutatás, szavazás stb van, azon egyre nagyobb aránnyal marasztalják el a Fideszt illetve a regnáló kormány intézkedéseit a szavazók, az online közösség tagjai.

Eljött az idő, amikor társadalom mentális képessége a tehetetlenségéből fakadó mozgás miatt lelassul és másik irányt vesz: eljött a buták ideje. Azoké, akik mindig valamilyen tömegbázis melegében érzik jól magukat és akikre igazából a politika mindig is támaszkodott: a megvezethető birkák immár lassacskán akolt váltani látszanak.

Szerző: ideologia  2011.03.23. 20:18 4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ideologia.blog.hu/api/trackback/id/tr212766087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

somosa 2011.04.28. 13:38:11

Miért nem írsz újabbat?

Székely Máté László · http://l4c1.blog.hu/ 2012.03.29. 08:53:25

Mindig is a "buták ideje" volt. A tömeg hömpölyög, néha sodródik, néha irányítják, mint a mágnes a vasreszeléket. Az egyén okos, de a sokaságra más törvények érvényesek.

ideologia · http://ideologia.blog.hu 2012.06.03. 18:48:28

@l4c1:
ÉS akkor miért nem az a valós, hogy az egyén buta, de egységben képesek okosan "mozogni"?
süti beállítások módosítása